KLIK DI SINI!

Monday

significant skincare

SIGNIFICANT SKIN CARE (SSC) amat amat sesuai dan digalakkan untuk golongan yang mengalami masalah seperti berikut:-


  1. KULIT KUSAM
  2. JERAGAT
  3. JERAWAT
  4. TONA KULIT TIDAK SEKATA
  5. BINTIK-BINTIK HITAM
  6. KULIT TERLALU KERING ATAU BERMINYAK
  7. PARUT-PARUT JERAWAT ATAU AKIBAT KECEDERAAN
  8. KULIT BERTOMPOK AKIBAT RESDUNG
  9. BERBELAK AKIBAT SUNBURN
  10. GARIS-GARIS HALUS
  11. GELAP BAWAH MATA
  12. PORI YG BESAR


Setelah mengamalkan SSC korang akan dapati kulit menjadi lebih gebu dan berseri-seri walaupun dlm keadaan berpanas atau berpeluh. 
 Kesan penggunaannya dapat dilihat dlm masa 1-3 mggu sahaja. Sesiapa yg tidak suka bermekap dan berbedak tebal2, sesuai sangat pakai SSC ni. 

Kesimpulannya, kulit tampak cantik semulajadi dgn set penjagaan kulit yg ringkas, berkesan dan menjimatkan.

SIGNIFICANT SKIN CARE









Bahan-bahan Yang Terkandung Dalam SIGNIFICANT SKIN CARE (SSC)

Kandungan yang ada dalam produk krim siang SSC ialah kunyit dan temulawak. Temulawak sejenis tumbuhan herba yang turut kaya antioksidan yang melambatkan proses penuaan, turut berkesan mengubati jerawat dan merawat bintik2 hitam pada kulit.


Krim malam SSC pula diperkaya dengan sumber tumbuh-tumbuhan pergunungan serta zat tambahan dari sarang burung walit. Ia berupaya menyubur dan merangsang sel kulit agar sentiasa awet muda, halus, licin, lembut dan anjal. Selain menyegar dan melembabkan kulit, khasiat sarang burung walit juga boleh mengurangkan kedutan halus serta mencerahkan wajah.

Sabun pembersih wajah Significant Skin Care(SSC) dirumus dari ekstrak buah dan rempah ratus tempatan terpilih, diperkaya dengan Vitamin C dan E untuk memelihara kelembutan dan kelembapan kulit secara alami. Didatangkan dengan 2 pilihan untuk pengguna, bersesuaian dengan masalah dan jenis kulit yang mereka miliki. Ia mengandungi asid glycolic (terhasil dari buah-buahan), yang berperanan mengangkat sel2 kulit mati secara lembut, dan memberi kesan penggelupasan yang sangat minimum serta menghalang pertumbuhan jerawat.

Vitamin C (asid askorbik) dalam sabun pembersih SSC membantu mereka yang bermasalah jerawat dengan mengawal pembiakan bakteria penyebab jerawat, mempercepatkan kesembuhan luka, merawat parut serta menguatkan tisu kulit dan badan. Vitamin C amat diperlukan dalam proses pembentukan kolagen, iaitu jalinan protein penting yang berperanan membentuk lapisan kulit sihat dan kuat. Selain itu, Vitamin C juga berupaya mengawal pengeluaran sebum berlebihan yang boleh menyebabkan kulit sangat berminyak, yang akhirnya menutup pori2 kulit dan menyebabkan hadirnya bintik putih dan hitam di wajah. Dengan amalan berterusan, kulit tampil lebih licin, halus dan anjal. Sesuai utk kulit berminyak, parut yg banyak, sensitif dan berjerawat.

Manakala sabun pembersih SSC berumusan Vitamin E (tocopherol acetate) pula bersifat antioksidan yang melindungi kulit dari kerosakan yang berpunca akibat sinar UV serta pencemaran. Ia mengaktifkan metabolisma bagi merangsang pertumbuhan kulit baru yang sihat, membantu sel2 kulit mendapat lebih oksigen dan kekal lembab. Hasilnya kulit lebih licin berseri, cerah serta mengelakkan penuaan pramatang seperi kedutan halus dan jeragat. Sesuai utk kulit normal, kering dan berjeragat.

Saturday

Pelamin Idaman Hatiku

assalamualaikum kepada pembaca belog yg tak seberapa ni..

giler lama aku dah tak hapdet belog. entah kenapa aku rasa down nak hapdet belog. tp bila tengok statistik, even aku tak hapdet pun ada gak awak2 yang usya belog ni kan?? terima kaseh bebanyak!!!

anyway...
aku ni saje menggatal nak cerita pasal pelamin yang indah2...

ko tau la kan...kalau cakap sal pelamin ni mestilah untuk pertunangan (ko jangan! sekarang ni org bertunang pun pakai pelamin haaa.. kalau rajen leh wat sendirik. kalau malas g sewa je... ) atau perkahwinan...

mehla aku share2 kan gambar pelamin yang indah indah belaka!









Haaa! cantekkan?? indah sangat bila aku tengok pelamin2 nie!!!

k bye!~

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..