KLIK DI SINI!

Monday

AES dah tamat

ish2...AES memang tengah kecoh sekarang sebab dengan adanya AES rakyat Malaysia semua menggelabah. ada yang ok ada yang k.o ada yang geram, ada yang takde perasaan ada yang mcm ...hurm entahla...! mcm2 ada...for me AES ni bagus jugak sebab from that rakyat lebih berhati hati but sometimes tak ok gak sebab kadang2 kita nak cepat n rush for something yang sangat important.tup2 kene aes plak...tak ke frust namanya tu? rakyat berhati hati la sebab golongan pertengahan macam aku ni sayang duit. ko ingat tak membazir ke perabeh kan duit dekat saman semata-mata? baek aku smpan tuk kawen!!! grrrr... tapi aku kesian dekat AES ni. tamat dah riwayat dia.... ish ish ish....

Sabun susu beras wangi

Sabun susu beras wangi...ak dah jatuh cinta dengan sabun susu beras ni... al kisahnya bermula pertengahan tahun ini. waktu tu aku dan family pergi jalan2 dekat Perlis sebab melawat adik aku yang belajar dekat sana. then. bermulalah cerita perjalanan pengembaraan kami sehingga lah terjumpa sabun susu beras. pakcik aku la yang mula beli sabun ni..dia cakap kat kl orang cari ni... sedozen depa jual  mahai... erk? mula2 aku tak percaya je sebab ape ni sabun beras?? wangi ke? susu ada meh? hahaha... aku pdg sebelah mata je beb... last2 mak aku beli..aku memang tak beli langsung....
kat umah aku tgok je sabun tu. pandang sebelah mata aje.... tp last2 cuba jugak la...hihi
first2 try memang wangi ar! tak pernah gak aku jumpa sabun yg ada bau wangi ni..pastu ada tekstur beras plak..biasa nya beras tu buat makan..hihi...tp tgh buat mandi lak.mcm tak caya jer. aku cuba aku pakai memang superb sebab apa khasiat yang di war warkan. memang sehari tak pakai rasa mcm tak best je... n now kawan2 dah mula dapatkan sabun ni dari aku. sharing is caring rite?? :P kepada korang kat luar sana cubalah pakai sabun susu beras ni... berbaloi baloi....
siapa2 yang nak order leh la pm kat gmail i with special price... :)






Sunday

Dosa nombor ekor

Ekor ada nombor?nombor ada kat ekor? Sbnrnya aku x fhm mksud nombor ekor. Mn dpt prkataan tu mnjadi satu bergabung meletup tah.tp yg ak thu nombor ekor tu adalah haram. Hihihi.... Tp apa yg aku nk cite ni ttg nombor kete kat meter tp bkn no plat.nombor kat meter akhirnya sudah mencecah 21112... Persona lalu tgok nmbr tuhh.


Atm kalah bermaruah

Atm vs kelantan untuk piala malaysia 2012. Aku sokong atm sbb angkatan tentera malaysia maaa. ..lgpon jrg sekali atm dpt msuk final piala malysia kan... Tp npk nya takde rezeki buat atm tuk bwk blik piala malaysia thun ni.. Mungkin thun dpn blh cuba lg.good luck atm football team!

Friday

Penangan lelaki Lombok? ish tak sudah2!

TELUK INTAN - Penangan cinta lelaki Lombok mampu membuatkan seorang wanita warga tempatan hilang pertimbangan.

Wanita terbabit yang berasal daripada Bentong, Pahang, sanggup menangis teresak-esak sambil merayu pegawai Imigresen Cawangan Teluk Intan melepaskan teman lelakinya yang ditahan kerana berkhalwat di sebuah hotel, Jalan Changkat Jong, Sabtu lalu.

Wanita berusia 26 tahun itu yang bekerja sebagai kerani di Kampung Gajah, baru sembilan bulan mengenali lelaki Lombok berkenaan, telah ditahan dalam satu Operasi Bersepadu yang ketuai oleh Jabatan Agama Islam Perak (Jaipk) dan turut disertai oleh pihak Imigresen Cawangan Teluk Intan.

Ketua Imigresen Cawangan Teluk Intan, Khairul Anuar Sulaiman berkata, sepasukan anggotanya bersama Jaipk membuat pemeriksaan di salah sebuah hotel di kawasan berkenaan dan mendapati seorang lelaki warga Indonesia bersama-sama wanita warga tempatan.

Katanya, lelaki warga Indonesia bekerja sebagai buruh ladang kelapa sawit di Bota Kanan, ditahan di bawah Akta Imigresen selama 14 hari bagi membantu siasatan pihak Jaipk dan Imigresen.

“Jika kami mendapati, lelaki warga Indonesia itu melakukan kesalahan, pihak Imigresen mempunyai kuasa dan tidak teragak-agak untuk menghalau lelaki berkenaan ke negara asal.

“Tindakan tegas diambil oleh pihak kami sekiranya mana-mana warga asing disabitkan kesalahan akan diusir keluar daripada negara ini,” katanya di Pejabat Imigresen Cawangan Teluk Intan, di sini, semalam.

Dalam perkembangan sama, Khairul Anuar berkata, anggotanya juga turut menahan seorang wanita warga asing Indonesia turut berdua-dua dengan warga tempatan di lokasi dan operasi sama.

Katanya, wanita berusia 32 tahun itu berasal daripada Jawa Tengah, ditahan bersama pasangannya didapati melakukan kesalahan di bawah Akta Imigresen1959/63.

Menurutnya, wanita itu mendakwa dia pernah berkahwin dengan warga tempatan gagal menunjukkan dokumen perjalanan apabila diminta oleh anggotanya dan ditahan untuk siasatan selanjutnya.

Mary Kay Set Satin Lips-Lip Mask & Lip Balm


Produk ni merupakan produk yang paling the best yang sy pernah sapu kat bibir saya.
selepas pakai set ini, bibir saya menjadi lebih lembut dan segar serta suci je dari kuman2 atau sisa2 lipstik.

introducing mary kay satin lips-lip mask & lip balm




Lip Mask: RM45


Lip Balm: RM35


Bagaimana nak aplikasi kan set satin lips Mary Kay?
Prosesnya sangatlah simple sampai anda sendiri tak menyangka ianya sesimple ABC! Hehehe…

Pertama tama kali, ambi sedikit lipmask dan sapukan secara membulat (circular motion) untuk menanggalkan kulit mati. 

Kemudian, biarkan untuk beberapa minit sampai ia kering. 

Lepas itu anda boleh membersihkan mask itu dengan menggunakan kain basah dan bersihkan bibir anda. 

Anda akan dapati bahawa kulit mati or daki di bibir anda akan keluar dengan sukarelanya… 

kemudian bolehlah anda applykan pula dengan lip balm Mary Kay. Mudah bukan? Cubalah!



Korang kalau dah bibir macam ni kompem bangga kan?? hihihihi

Pengguna Xpax, korang boleh menang tiket VIP untuk konsert Dato Siti bernilai RM676!

siti nurhaliza nak buat konsert kat kuantan tu bulan november nie. dengan reload nombor xpax kita boleh dapat tiket untuk ke konsert tu... sape nak g konsert siti? jom kita try antar sms kat nombor yg diberi.... jom usya laman web ni... >>> xpax ct nurhaliza  Siti dan XPAX



ESP SHAKLEE (ENERGIZING SOY PROTEIN)



Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi, dan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee ini merupakan sumber protein biologi lengkap yang:

-Semula jadi rendah lemak
-bebas kolesterol
-protein yang lengkap dengan semua asid amino.
-Sebagai sebahagian daripada diet yang sihat


So, apa kepentingan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee ni...?


Membantu membina otot, kulit, dan hormon
Menyokong sistem imun
Mengekalkan paras kolesterol yang normal
Menggalakkan jantung dan kesihatan prostat.
Mengandungi isoflavon soya, yang boleh membantu mengurangkan hot flashes dan menggalakkan kesihatan payudara.


So....? apa lagi...????? Jom tempah satu canister Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee hari ini!!!!
 

Promosi Oktober 2012 

~ Energizing Soy Protein (ESP)!

SOPHIE PARIS PERAK

I LOVE SOPHIE PARIS!
SEKARANG NI SATU MALAYSIA DAH KENAL SOPHIE PARIS TU APA.
SIAPA YANG TAK KENAL LAGI TU MEMANG RUGI LA...
SEBAB SOPHIE PARIS MENYEDIAKAN PELBAGAI FESYEN TERKINI TERMASUKLAH PAKAIAN, HANDBAGS!, ACCESSORIES WANITA LELAKI BABY!OMG!! MEMANG BEST HOKEYH!
SEKARANG SOPHIE PARIS DAH ADA 7 KATALOG N FROM TIME TO TIME SOPHIE PARIS MEMBEKALKAN DESIGN2 YANG SEMAKIN MENARIK, EKSLUSIF DAN VOGUE GITEWWW!!!










30 tentang wanita yang lelaki patut tahu


Fakta-Fakta Tentang wanita
1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).
4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.
5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.
7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.
8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.
9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.
11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.
13.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.
14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.
15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.
16.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
17.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.
19.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.
20.Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
21.Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!
22.Satu ucapan ‘Hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya.
23.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.
25.Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.
26.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.
27.Senjata wanita adalah airmata!!
28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.
29.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.
30.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Thursday

Glorious BB Collagen with UV Foundation





Ini merupakan foundation yang paling paling saya sukai dan gemari malah kagumi.
Ni nak promote,foundation ini dikeluarkan oleh company Beauty 4 u. memang kecantikan untuk i..hehe… kenapa saya suke pakai foundation bb collagen ni? Sebab ada banyak sebab la…
Kenapa saya suka bb collagen with uv foundation??
1- sebab namanya yang panjang. Ye la…namanya panjang kan dahla ada bb, kolagen lak tu, patu ada ultra violet and foundation.
2- kombinasi 7 dalam 1. Biasa dengar 3 in 1 tapi produk ni 7 dalam 1 hokeyh….! Ada concealer, collagen, nano multi-vitamin, moisturizer, whitening, foundation & sunblock dengan spf 25!!!
3-teksturnya yang lembut dan warnanya yang sesuai dengan semua jenis kulit.
4-mudah dibawa dengan botol yang ekslusif dan ringan
5- senang sebab hanya dipicit shj bila nak keluarkan isi foundation ni… J
6- tahan lama dan berbaloi-baloi…!!

Wednesday

SABUN SUSU BERAS






Sabun Susu Beras ini dihasilkan 100% dari bahan-bahan semula jadi.

Merupakan produk dari Thailand yang terkenal diamalkanoleh gadis-gadis tempatan di sana untuk menjaga serta mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit mereka.


KEGUNAAN - menggebu dan mencerahkan kulit - membantu menghilangkan bintik-bintik hitam - menghaluskan kulit - memudarkan dan menghilangkan parut dengan penggunaan yang berterusan - melembabkan kulit seterusnya menaikkan seri wajah. -


Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang - Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati - Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat - Menanggalkan kesan solekan dengan efektif


JIka digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu - Menanggalkan bintik hitam ataukesan hitam di ketiak, siku dan peha anda. - Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah - Memberi kesan kesegaran sepanjang hari - Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh - Boleh menghilangkan bau badan

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..