KLIK DI SINI!

Tuesday

Khasiat Susu Kambing

SUSU KAMBING merupakan sunnah nabi kerana susu kambing merupakan minuman yang biasa diminum oleh Rasulullah. Semasa peristiwa Israk Mikraj juga nabi telah disediakan dengan 3 jenis minuman iaitu arak, madu dan susu kambing. Baginda memilih susu kambing.
Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa komposisi dalam kandungan susu kambing mempunyai banyak kebaikan untuk manusia berbanding susu lembu atau sebarang jenis susu. Susu kambing ianya bersifat ALKALI manakala susu lain bersifat ASIDIK,sebab itu kita tidak jumpa sabun susu lain atau mandian susu lain manakala susu kambing, kita akan temui sabun susu kambing.syampu susu kambing,mandian susu kambing dan bermacam alat solek yang berasaskan susu kambing kerana sifatnya ALKALI maka tidak merosakan kulit manakala susu lain bersifat ASIDIK.
Kajian yang dilakukan mendapati susu kambing dapat membantu merawat dan mencegah penyakit kronik saperti Gastrik, Migrain, Lelah, Sengugut, Darah Tinggi, Masaalah penyakit kulit, Ulcer, Hepatitis A, Sakit kuning, Radang sendi,lemah tulang,Pemulihan selepas pembedahan,memulih tenaga batin,membantu pembentukan tulang,otot dan gigi dan berbagai lagi (Insha Allah) jika kita yakin dan tawakal.

Monday

kAWAN


MERINDUI WAKTU BERSAMA TEMAN-TEMAN.....

Saturday

Skim Amanah Rakyat 1Malaysia atau SARA 1Malaysia

Perdana Menteri: Untuk menambah pendapatan boleh guna dan menggalakkan minat melabur di kalangan golongan berpendapatan rendah, Kerajaan akan memperkenalkan Skim Amanah Rakyat 1Malaysia atau SARA 1Malaysia yang amat bitara atau istimewa.

Skim ini dibuka kepada isi rumah berpendapatan bulanan 3,000 ringgit dan ke bawah yang akan memanfaatkan 100 ribu isi rumah.

Pelabur SARA 1Malaysia boleh memohon pinjaman 5,000 ringgit dengan tempoh bayaran balik lima tahun.
Pada akhir tempoh lima tahun, pelabur dijangka mendapat pulangan bersih yang menarik.
Skim ini akan dikendalikan oleh Permodalan Nasional Berhad dengan kerjasama institusi kewangan terpilih mulai Januari 2012.

Friday

Siapa pernah dengar Maira Collection ....???


Siyes...tengah suke giler dgn blouse warna coklat n merah ni. nampak kain tu sgt lembut and sopan jer. kdg2 ada kemeja yang kain cotton n keras. n sometimes tak selesa nak pakai. memang sesuai la kalao nak pakai pergi kerja atau jalan-jalan cari makanan halal. hehehe... al maklumla...aku g kerja tak pakai baju kurung pown..so, kene la cari baju kemeja kan... 

sebelum ni aku tgk keluaran maira ni tak banyak baju kemeja atau yang sempoi2 mcm ni. biasenya ada baju kurung n paling famous adalah tudung. good job to maira collection because dah semakin berkembang untuk keluarkan banyak produk baru. hope coming soon lebih bynk lagi design baju yang cantek2 n elegan akan muncul yaaa!

eh! u oll tahu tak? tudung maira nie kan...memang the best among the best la... awning dia mmg sgt syiok oo.. tahan lama n sgt ekslusif hokeyhhh! 

okeyhla. jom gi cari baju maira collection sebelum abes stok.. (of course kene cari cepat sebab produk ni kebanyakannya limited edition yooo...!)

Nasi Arab Teluk Intan

arini nak cakap sikit pasal nasi arab kat teluk intan.
arini 13 january 2012.
baru sebulan restoran nasi arab ni buka kat sini.
nak komen yang restoran ni memang ada kelas.
good service, very comfortable, very islamic, hygiene, safe, halal and toyyib. of course.
harganya juga berbaloi dan memang kenyangla kalau makan kat situ.
terletak berhampiran balai pois daerah teluk intan.
so, if ada sape2 yang nak cube bolehla pergi ke sana.
oh actually ayam yang digunakan adalah ayam organik. mmg sedap n lembut. easy to eat taw.
n sebelum lupa, restoran ni dibuka pada 11 pg sehingga 11 mlm...

smile... :)))

Thursday

Udang Tipu-tipu




Pernah dengar pasal udang tiruan tak? sape yang agak2 allergic dengan udang segar tu, bolehla try udang tiruan ni... dibuat daripada isi ikan tapi benruk udang... agak2 bolehla bagi kanak-kanak makan udang tiruan ni kalau diorang tak suke makan ikan...hehehe

Baby comel





geram2!!! bila search google baby2 comel...wah...terjelepok keluar semua gambar2 baby yang comel2 belaka nie...aduh comel giler!

leh tak kalau mengandung karang nk tgk muke baby2 comel jer...? megharapkan baby comel keluar nanti mcm yang kat atas tu..hehehe

Sunday

HAPPY NEW YEAR!!!

happy new year to all bloggers!!
welcome 2012!!

hope this year akan menjadi lebih bermakna berbanding tahun lalu.

doakan aku menjadi lebih berilmu dan murah rezeki. amin...

hope menjadi blogger yang berjaya satu hari nanti juwee...hihihi

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..