KLIK DI SINI!

Saturday

Minum kopi pacak yang membahayakan!

pagi2 bukak berita online sambil minum kopi n cicah roti. biasala rutin harianku sebelum g kerja...
tapi...


jeng




jeng




jeng!!!!!!!!!!






kenapa berita ni siarkan minum kopi sampai apat serangan jantung!




alaaa...dahla aku tgh minum kopi ni..ngok ngek toi.


kenapala aku minum kopi waktu skrg?? kan dahspoil mooD...


tapi kenapa dgn kopi pacak nie? ish3....


moh baca sat....




IPOH: Penggemar ‘kopi pacak’ atau dikenali kopi campuran pil perangsang tenaga batin yang didakwa pengeluarnya mampu memberikan tenaga tambahan ketika beraksi di ranjang dinasihatkan berhati-hati kerana produk berkenaan boleh mengancam nyawa berikutan kandungan kimianya membahayakan kesihatan sekiranya diambil berterusan.
Ini berikutan kes terbaru membabitkan seorang lelaki warga emas yang dikejarkan ke hospital di utara tanah air akibat sesak nafas selain mengalami serangan jantung selepas meminum kopi berkenaan, bulan lalu.
Warga emas berusia 60-an terbabit, bagaimanapun berjaya diselamatkan selepas diberi rawatan kecemasan dan hospital mengesahkan ia berpunca daripada pengambilan kopi berkenaan.

Perkara itu didedahkan Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Penguat Kuasa Farmasi, Kementerian Kesihatan, Mazlan Ismail, berikutan kemunculan semula produk minuman kopi maut yang dicampurkan kimia berbahaya atau racun berjadual.




Menurutnya, Bahagian Penguat Kuasa Farmasi memandang serius maklumat terbaru itu dan menghantar 10 sampel produk kopi campuran berlainan untuk dianalisis di makmal.









Haaaa...bace dah? tapi korang eh....kopi apa yang dimaksudkannya?? takut laaaa sekarang nie...mcm2 jenis dah keluar... siap ada pengesahan KKM...ye ke dok nie? dahla aku agak suke jugak la minum kopi ni kan....


btw...fyi....kopi yang dicampur herba ni mmg bahaya..sebab apa kan...sebab kandungan herba atau kimia yang terlampau tinggi boleh menyebabkan kegagalan fungsi buah pinggang kita atau ginjal kita nak buat proses perkumuhan.. yela...dgn kandungan yg tinggi tu mana mampu organ ni nak function. kan dah tak pasal2 dapat penyakit. 




if nak minum, boleh jer..asalkan berpada pada..minum nescafe selalu pun tak bleh sebab krimer yg digunakan i think not so good la.tapi yang 3 in 1 la... boleh menyebabkan kita lesu dan lemah jantung....


so take notes ya!


ps: my fav coffe....





awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..