KLIK DI SINI!

Saturday

PaSAr MalaM...apa yang korang suka?

assalamualaikum....

orang Malaysia ni memang terkenal dengan pasar malam kan? tak lama lagi nak puasa sibuk pula dengan bazar Ramadhan...
walaupun hiruk pikuk bila masuk dalam pasar malam tu...tidak diendahkan...kerana dari situ la macam-macam kita dapat beli makanan. hahaha...
kalau kat tempat aku ni...hari- hari pun ada pasar malam. tapi lain lain tempatla...
time aku belajar kat bangi dulu pun ada pasar malam setiap selasa and khamis.
kompem kecoh dengan coursemate..sape nak pergi pasar malam bagitahu!!! nak pesan ni! takpun. sape nak pergi pasar malam???! nak ikut buleh?? haha... 
kalau kat teluk intan, pasar malam yang dekat bandar tu adalah pada hari sabtu...biasanya waktu asar dah ramai orang sampai la pukul 10 malam. 
dan yang paling femes pasar malam kat k.l tu adalah kat area jalan TAR kan? macam-macam ada..sesak nafas den.

actually kan...apa je yang korang minat nak beli kat pasar malam tu ek? adakah keropok lekornya? fishball gorengnya? hurmmm...kalau aku gi pasar malam mesti cari air tebu. entahla kenapa. haha...suke air tebu pasar malam sebab freshh.... and kalau waktu belajar dulu mesti nak cari nasi lemak ayam berempah..fuhhh..meletopppz u! pastu cari ais blended la...itula inila..pokai pokai...haha


btw, kalau makanan yang bercucuk cucuk tu pun banyak dijual di pasar malam kan? contohnya la kan, yang macam nugget, fish ball, ketam ball, sotong ball...kan? kan? 
korang suka tak? aku suka gak la beli yang macam tu....
biasanya korang beli jenis yang macam mana ek?


nampak sedap kan? kalau panas- panas lagi sedap...


ni bebola sotong @ cuttlefish ball....
korang suka tak? 
jom komen...
and bagi pendapat makanan yang macam mana yang korang suka beli kat pasar malam especially yang berkaitan dengan makanan cucuk-cucuk nie... :)





11 comments:

fairuz said...

sedap gile gamba bebola sotong tu. perghhh kecur air liur! haha

Mr.R said...

Mr.R tak boleh tahan dengan air tebu. sedap.

Ronaldmohoni said...

Pasar malam? suka sangat dengan sayap ayam bakar.

KAMIHIDUP said...

KAMI suka ayam percik je, itu benda pertama yang cari kalau pergi pasar malam, yang cucuk-cucuk ni kurang minat sikit. :)

yana said...

mmg sedap kan bebola sotong tu..perghhh

yana said...

sayap ayam bakar? heehee...chicken wing ek...sedappp tuu

yana said...

mr R takleh tahan air tebu..haha..pi beli k...

yana said...

kamihidup= ye ke...ayam percik lagi best dari cucuk tu...lagi menyelerakan rite?

♥ p a a n i ♥ said...

suke ayam maduuuu@!!! sodap!!!!

yana said...

paani:nyum2..u buat i teringat nak beli je

h- Zinnirah said...

air tebuuuu..wahh.. mohon izin backlink ya

http://hzinnirah.blogspot.com

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..