KLIK DI SINI!

Saturday

HeLLoooo!!! naik scooter jom!

Mari kita naik scooter!

yer! saya pernah bawak skuter kawan saya...
tapi tu lama dah...zaman bila yer? ermm..zaman lepas spm kot...
adala dalam 6, 7 tahun yang lalu...
time tu tak terer bawak kete lagi...ari ari kawan amek pergi joging..pastu menggedik nak bawak skuter dia.
tapi wa talak terer bawak skuter...
apa pasat talak tera?
sebab hoo...itu skuter talak gear...wa talak tahu handle lorr..manyaaakk susah....
bawak beskal lagi senang maaa....


(basikal wa zaman dulu dulu....{sila jangan percaya} thanks mr google for this picture)

haiyaaa...
bawak lori pun macam lagi senang dari bawak scooter...heeheee...

by in the way way, ni nak habaq mai la...

aritu tgh duk menunggu lampu merah kat trepik laik bertukor hijau,tetibe den ternampak ade sorang bapa @ daddy cool tengah membawa anak-anak beliau...ok...tekankan...anak-anak beliau menaiki skuter...oh...berdua kat celah kangkang bapak tu...??
alamak!
dalam hati ku ketika itu sangatlah mendup dap kan...
buatnye anak dia tu duk mein geletek geletek atas skuter tu...tak ke naya..??
dengan posisi anak anak nya yang berdiri celah kaki bapaknya begitu sahaja...
taula ayah penyayang kan..tapi janganla buat itu macam maaa...
manyak mahaya tau...ur children pun u tak kasi helmet mau pakai....
sayangkan nyawa anak2 lebih dari nyawa u la bai...



peringatan: sila jangan buat macam itu yer wahai pembaca blog saya...
lagi satu, kalau drive tu jangan la riba anak...tak fokus nanti kan...?

2 comments:

KAMIHIDUP said...

betul tu, bahaya kalau bawa anak macam tu, polis kalau nampak pun dia akan saman. :)

yana said...

yes....betoi tu...hope sape yang buat maam tu mmg kene saman..huhu

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..