KLIK DI SINI!

Tuesday

oh buah oren @ orange

Selamat..hari raya....tahun baru cinaaaa....hehehe..
apek r...amoi r...lu taknak kasi wa limau ka? lu jangan makan solang2 tau..talak maik punyaaa... tahun ni tahun alnab..wa suka ini tahun...wa suka alnab ooo...
weh..mementang la raya cina..asik makan limo je la yer..balik kg tgok kat umoh ada dua kotak buah limau.ate, tak terusik pon...tah pasai apa tah tak makan nye. sebab banyak makanan lain kot..?? takpun, dah boring makan banyak sgt before ni, takpun, batuk2 kalau makan limau...mak aku pun tanya, ape kehe limau ni tak terusik pon? takpela, nanti kalau ada org datang beraya kita bagi deme makan limau yer? haha...


best ke limau ni? aku ada sorang kawan ni suke sgt mkan buah oren. bagusla tu. byk vitamin C. takpun leh wat Fresh Orange sendiri kat dapur.order kat kedai pun udoh brape..mau 2 ringgit satu gelas lawa tu. 


buah oren ni ada banyak khasiat...al maklumlah, vitamin C yang terkandung di dalam buah oren bukan hanya bermanfaat kepada kesihatan tetapi juga untuk kecantikan kulit. Ini kerana vitamin C dikenal pasti sebagai agen antioksidan yang sangat kuat dan mampu melawan radikal bebas. Sebagai antioksidan, selain melindungi kulit dari pengaruh buruk radikal bebas, vitamin C juga memperkuatkan sel-sel kulit, sehingga ia lebih cepat memperbaiki jaringan yang rosak. selain itu, boleh ambil 2 hingga 4 biji oren dalam sehari dapat membantu menjauhkan selsema, mencegah dan melarutkan batu buah pinggang dan menjanjikan kadar kolestrol yang lebih rendah.


so, mohle kite perabihkan buah oren yang ada sempena raya cina ni..hehehe

No comments:

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..