KLIK DI SINI!

Saturday

tips nak hilang bau ketiak

sape kate kite sume takde bau badan? korang korang tu ada bau badan tau...cume kuat tak kuat je...
bau badan datang dari mana? dari rambutkah? dari perut kah? dari peparu hempedu kah? dari peluh kah? atau dari ketiak kah? haa...antara punca datangnya bau badan adalah datang dari ketiak. yela..kalau tak, takkan la boyfriend or girlfriend korang tegur korang, bau ketiak masyam? takde? haa...biasela..kes nak menjaga hati dan perasaan kan....dari ckp ketiak u masyamlah better suruh u all beli body shop perfume kan...ckplah..i suke if u pakai perfume tu...rasa mcm nyaman je bila dating berdua.ahaks!


korang tau tak kat ketiak korang tu ada banyak mikrob. tau tak mikrob tu apa ke bende? ala...bakteria...mikroorganisma....bau ketiak korang tu berpunca daripada diorang la..bau kepam tau tak? terperap je kat celah2 tu sampai kuar bau.uuuuuuu....
so yana ada satu cara.cara nak matikan microb si ja'at tu. actually ada nama mikrob tu tp dah lupa lak... tapi takpe, yang penting korang kene bunuh mikrob tu, atau pun nyah aktif kan dia. caranya bagaimana? 
caranya ialah...bila korang mandi tu...korang gosoklah kat ketiak korang tu... gosok bukan sebarang gosok. korang KENA buat 40 putaran kat celah ketiak korang tu. 
haaa....banyak ke? lenguh tangan nanti ek? alaa... takpe...40 putaran tu bukannya banyak pun...pusing2, dah siap 40 kiraan. kenapa 40? sebab...mikrob tu dah dinyahaktif lah bila dah kene tenyeh... better guna span yang ada jaring2 tu...berkesan sket kan...
haaa...ni bukan sebarang punye tips tau...tips ni lecturer yana bgtahu kat kelas...dia siap marah lagi kalau kitorang tak aplikasikan apa yang dia ckp tu...yela..benda bagus tuk kite jugak kan...lecturer microbiology tau...so leh dikatakan tips ni sangat berkesan dan korang2 yang agak malas nak buat 40 putaran, silalah rajenkan diri juga bila nak pergi dating yer..pellizzzz lah..
n rajen2lah mentrim bulu ketiak korang tu yer...
jangan jadi sampai mcm nie lak!
|
|
|


ahahaha....!!!

2 comments:

♥ p a A n i ♥ said...

info menarik!! thx ya!

momochan said...

ohh mcm tu ke..40 kali.huhu

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..