KLIK DI SINI!

Saturday

Tahniah Rina Salleh! Juara Gadis Melayu 3

Wow! Kak Rina menang GM3! tahniah sekali lagi diucapkan kepada Norazrina Mohd Salleh atas kemenangan beliau. Kemenangan itu sudah dijangkakan memandangkan kelancaran, idea yang bernas dan kesopanan ketika menjawab soalan yang diajukan oleh juri pada malam itu. juri yang bertanya pada Rina Salleh ialah Angkasawan negara, Datuk Sheikh Muszaphar. Fuh! Rina Salleh ini juga merupakan seorang blogger, usahawan, model, beauty consultant dan merupakan bekas pelajar UTM.




Berikut merupakan hadiah yang telah berjaya dibawa pulang oleh Rina Salleh:-

    Wang tunai RM30,000
    Set Mutiara Rafflesia bernilai RM120,000
    Barangan Singer bernilai RM10,000
    Trofi Sirih Junjung Gadis Melayu sumbangan ZRA Glocal
    Jambangan bunga sumbangan Creative Creative Gifts

Diharapkan Rina Salleh akan terus berjaya dalam bidang baru yang diceburi ini. semoga kak Rina menjadi ikon gadis melayu yang terunggul dan dapat memberi impak positif kepada masyarakat terutama para belia masa kini. insyaAllah...
       

psst: before Kak Rina kene kuarantin dalm GM3, sempat la jumpa dia dekat UKM. Dan Kak Rina dengan hati baiknya telah belanja saya makan.. memang baik dan lemah lembut orangnya. sesuai sangat lah jadi ikon gadis melayu. :) Good Luck sis!



Friday

PROTON INSPIRA~






Apa macam ? dah tgok kereta proton inspira nie... canggeh jgk kan...cantek juge... 
nak tau lebih lanjut leh g sini... 

TRIPLE 1~

HAi...harini yana dah sampai rumah..ahaha
bestnya rase bila dah sampai umah..
rasa macam:


1) bebas dari kekusutan


2)dapat makan mcm2


3)dapat tido puas giler


4)bleh makan anytime


5)bleh tgok astrO


6) bleh online gune wifi umah yang tak lembap mcm kat uni!


7)pastu bleh Blog Walking Dengan bahagianyaaa!!! hahaha


kene manfaatkan arini semanfaatnya....
coz next week nak masuk lab microb dahh..wuuu~~


oh~triple 1 is actually sebab yana tgok follower yana dah 111..nice number..keep following me ya..i'll follow u back.. peace! assalamualaikum

Tuesday

i miss my home lah~

This month was really busy... dengan assigments yang berlambak lambak. dengan tidak cukup tidur. dengan eye bag bawah mata yang semakin menebal. OH MY doll! bila la nak abes sume ini...nak post entry kat fb mcm sempat tak sempat...mcm nk type tapi tak lalu nak type. nak post entry kat blog, nak blogwalking, nak komen-komen pun tidak berkesempatan. ni pun dapat curik masa tido untuk luahkan apa yang kurasa..sorry to all blogger friends tak dpt sy nak up kan traffic kamu...nnt sy dah percuma  free sy akan melawat kamu semua...insha Allah~~... dalam 3 hari lepas memang tak cukup tido okeyh..cuz have to submit my thesis chapter 1,2 & 3...kepala nie dah full with Shiga, Escherichia coli, beef~oh itu semua harus dilalui oleh diriku. nevermind, juz small matter je tu sume....uhuks! terbatok lak...

tomorrow ada presentation lak..last presentation..fasterlah..tak larat nak tunggu siap sume nih...pasal daging mentah dan PCR-RFLP...its all about food science okayh. sapa nak blaja? jom2...

hurm~ i mish my home!really lah! nak balik r minggu ni..last ada kat umah first day raya ari tuh...lamakan???? rindu kat umahhhhh~sapa nk anta kite balik kames nih? haha...(sume org keje...takde sapa nak anta awk la yana..)~wekkk....

oklah...nk wat keje lagi...bertimbun-timbun...next week nak masuk lab mikrob...next next week lak exam sudah...hurmm...Ya Allah~sedarkanlah aku tentang pentingnya masa itu...amin~~

kepada kawan2..jemput2 lah lawat bloG YANA...n do give me support ya...
missh u all!


jom senyum beb! nak ilang tensyen sambil tgok senyuman kat bawah nie. yaaaawwww!







asyik senyum jer..tido la plak!!! 





Friday

kalau berpacaran




Lirik Kalau Berpacaran – Suhaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet

Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang
Chorus
Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman
Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Ulang Chorus
Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

Ulang Chorus
Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
Bertambah sayang (nanti confirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
Biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)

Wednesday

suka sama Maher Zain


Maher Zain (born 1982) is a Swedish singer and music producer of Lebanese origin. His first album 'Thank You Allah' of 13 tracks and two bonus songs was released on 1 November 2009. His music videos on Youtube has collectively gained more than one million of views.
Maher Zain was born on 1982 in Lebanon. His family moved to Sweden when Maher was only eight, where he continued his schooling. Maher got his first keyboard when he was only ten. He later entered university and got a Bachelors degree in Aeronautical Engineering. During his teenage years, he like to spend late nights at school with his friends where they would sing, rap, compose and experiment with music in every way.

Nahhh...dah perkenalkan Maher Zain kepada sesiapa yang belum mengenali beliau... beliau seorang penyanyi yang sangat berbakat dan berpengaruh. yana first time tahu pasal dia melalui adik yana.... farahalina...dia memang ari2 pasang lagu mr maher nie sampai naik gatai telinga n sampai terjatuh hati kat lagu2 beliau..bila tgok orangnya, lagilah terjatuh hati..ahaks..


lagu first yang yana dengar ialah Open Your Eyes...mmg sentap lah lirik dia..tersentuh..tersedar..sume ada...pas dah dgr satu lagu..abes sume lagu yana dah dgr n dah hafal..eheee...liriknye senang nak ikut..even budak darjah satu pun leh hafal okay...


oh ya..15 oKtober ni maher zain wat konsert kat malaysia...nak g nak g..sape nak blanje yana tiket konsert die? ngeee~~ tapi dengar cite tiket dia dah sold out..neway, congrats abg maher...baru satu album dah ada berjuta peminat seluruh dunia...semoga perjuangan mu berterusan abg maher...

*maher pandang aku lah..alalala*

Tuesday

jika kita nak...

jika kita nak berjaya, mesti ada kesungguhan..
jika kita nak bercinta, mesti ada kesungguhan..
jika kita nak sesuatu, mesti ada kesungguhan..
jika kita nak mengenali Tuhan, mesti ada kesungguhan...


SESUNGGUHNYA KESUNGGUHAN ITU AKAN MERUBAH SEGALA-GALANYA...

tips kekalkan cinta jarak jauh

ngeee~~ ;)  arini saya akan memberitahu beberapa keping tips untuk cinta jarak jauh... tips-tips nya ialah:-

1) PeRCaya PaDa PaSANgan

2) SetiA WaLAuapun jAUh

3) berJUMPa wALaupUN SEketIKA

4) bERtaNYa kHabAR SENtIAsa

5) sAMBUT hari ULang TahUN beRsamA

6) JANGAN jadikan JARAK sebagai PEMUSNAH


Monday

Paris Hilton si rambut perang

Transisi hidup Paris
Masyarakat sekeliling pernah menyifatkan Paris hanya menghabiskan duit keluarga tanpa berusaha melakukan sesuatu demi masa depannya.
“Secara jujur saya tidak suka dikaitkan dengan pewaris Hilton. Sehingga ke hari ini saya masih mendengar kata-kata yang kurang enak tentang diri saya. Persepsi segelintir individu menyangka gadis berambut perang seperti saya tidak bijak dan lembab adalah tidak benar.



“Saya tidak pernah menyesal memiliki rambut perang malah, berbangga kerana ia menawan seperti mendiang Marilyn Monroe atau Puteri Diana,” kata Paris yang gemar menonton persembahan Aaron Spelling dan program Beverly Hills serta Models Inc.
Mengulas mengenai gelaran ‘celebutante’ (selebriti popular bukan kerana bakat tetapi kerana kekayaan dan kontroversi) yang dilemparkan kepadanya Paris tidak cepat melenting.
Pinta penggemar kek cawan itu, berikan dia peluang untuk membuktikan sesuatu. Dia mengakui sikapnya kini jauh berbeza berbanding sebelum ini. Dia menjadi lebih bertanggungjawab dan serius dalam setiap kerja yang dilakukan.
Atas faktor menginjak usia 19 tahun, Paris yang obses berfesyen melibatkan diri dalam dunia peraga.
Memiliki susuk tubuh yang langsing dan wajah jelita memudahkan Paris mencapai impian tersebut. Lantas dia mendaftarkan diri dengan agensi model Donald Trump’s, T Management.
Dia juga pernah berkerjasama dengan Ford Models di New York, Nous Model Management di Los Angeles dan Premier Model Management serta Models 1 Agency di London.
Antara kempen iklan yang pernah dijayakannya ialah Guess, Tommy Hilfiger, Christian Dior dan Marciano.
“Berkat kerjaya model dan berlakon untuk beberapa buah produksi saya telah mengumpul wang sedikit demi sedikit sehingga berjaya melancarkan koleksi beg tangan jenama saya sendiri. Saya bekerja keras untuk sampai ke tahap ini.
“Bukan mudah mengusahakan perniagaan, apatah lagi produk kita menembusi pasaran luar. “Saya akui banyak mendapat tunjuk ajar daripada ayah dan mendengar kata hati. Saya juga mengembangkan jenama fesyen saya dengan melancarkan koleksi minyak wang,” terang Paris yang bercita-cita membuka rangkaian hotelnya sendiri.
Nampaknya kesungguhan Paris membuktikan dia kini bukan lagi sosialit dungu dan gilakan kontroversi murahan seperti fasa remajanya dulu.
Meskipun mampu membayar tenaga kerja yang ramai bagi memastikan produk beg dan minyak wanginya terjual di pasaran, tetapi anak kepada pasangan Rick dan Kathy itu tidak melepaskan peluang untuk sama-sama mempromosikan produknya.
Tambah penulis buku Confessions of an Heiress : “Saya tidak pernah bosan mengembara ke seluruh dunia untuk mempromosi sendiri produk saya.
yeehaaa!!!~~sumber dari sini
rasanya ada pembetulan sikit kat sini...terkejut tertulis umur dia nak masuk 19..tapi atas dasar musykil aku check kat web lain umur dia sebenarnya 29...lahir pada tahun 1981...n terpandang lak tinggi dia 1.73m (5'8'')..laa..lebih kurang tinggi aku je la..tapi tgok kat tv macam tinggi 1.85m je..maybe dia kurus sangat nih...tu yg nampak memanjang..huhuhu...so,takdela aku terasa rendah sgt nanti kalau dia nak berdiri sebelah aku kan...ahaha (ada hati konon nak diri sebelah ParihHelton)...dia ni mmg cun r..tapi silap sbb dadah kan...tula..kalau tak kompem2 ko dah datang malaysia...sape suh...by the way, whatevalah!...

anugerah cemerlang untuk si perokok tiada

ALOR SETAR – Mulai tahun ini, Jabatan Kesihatan Kedah telah menetapkan hanya warga kerja jabatan itu yang tidak merokok akan dipertimbangkan untuk Anugerah Khidmat Cemerlang.

Pengarahnya, Dr. Marzukhi Md. Isa (gambar kecil) berkata, biarpun seseorang kakitangan itu bertugas dengan cemerlang tetapi mereka tetap tidak berpeluang untuk menerima anugerah tersebut jika mereka merupakan seorang merokok.
Tegas beliau, langkah itu diambil bagi membasmi tabiat merokok di kalangan warga kerja jabatan itu.
“Ketika ini, terdapat seramai 13,000 kakitangan di Jabatan Kesihatan Kedah dan daripada jumlah itu, 30 peratus adalah perokok dan kita tidak mahu doktor yang sentiasa mengingatkan pesakit tentang bahaya merokok adalah seorang perokok.
“Jadi, kita mengambil inisiatif ini supaya mereka (kakitangan kesihatan) mengurangkan pengambilan rokok dan sekali gus berhenti merokok,” katanya selepas majlis Sambutan Hari Jantung Sedunia peringkat negeri di Hospital Sultanah Bahiyah di sini semalam.
sumber: kosmo

haa..setuju2...tak sesuai jika doktor yang merokok nak nasihat pesakit yang merokok.. sebagai seorang doktor atau kakitangan jabatan kesihatan, sepatutnya mempunyai gaya hidup yang sihat dan yang paling penting tidak merokok. diharap tidak hanya negeri Kedah sahaja yang akan menetapkan garis panduan sebegini malah diharapkan satu Malaysia akan berpendirian sebegini. dan juga diharapkan agar tidak hanya jabatan kesihatan malah seluruh jabatan kerajaan menjalankan peraturan sebegini. semoga Malaysia menjadi negara yang sihat bahagia dan bebas perokok..!

Saturday

tips nak hilang bau ketiak

sape kate kite sume takde bau badan? korang korang tu ada bau badan tau...cume kuat tak kuat je...
bau badan datang dari mana? dari rambutkah? dari perut kah? dari peparu hempedu kah? dari peluh kah? atau dari ketiak kah? haa...antara punca datangnya bau badan adalah datang dari ketiak. yela..kalau tak, takkan la boyfriend or girlfriend korang tegur korang, bau ketiak masyam? takde? haa...biasela..kes nak menjaga hati dan perasaan kan....dari ckp ketiak u masyamlah better suruh u all beli body shop perfume kan...ckplah..i suke if u pakai perfume tu...rasa mcm nyaman je bila dating berdua.ahaks!


korang tau tak kat ketiak korang tu ada banyak mikrob. tau tak mikrob tu apa ke bende? ala...bakteria...mikroorganisma....bau ketiak korang tu berpunca daripada diorang la..bau kepam tau tak? terperap je kat celah2 tu sampai kuar bau.uuuuuuu....
so yana ada satu cara.cara nak matikan microb si ja'at tu. actually ada nama mikrob tu tp dah lupa lak... tapi takpe, yang penting korang kene bunuh mikrob tu, atau pun nyah aktif kan dia. caranya bagaimana? 
caranya ialah...bila korang mandi tu...korang gosoklah kat ketiak korang tu... gosok bukan sebarang gosok. korang KENA buat 40 putaran kat celah ketiak korang tu. 
haaa....banyak ke? lenguh tangan nanti ek? alaa... takpe...40 putaran tu bukannya banyak pun...pusing2, dah siap 40 kiraan. kenapa 40? sebab...mikrob tu dah dinyahaktif lah bila dah kene tenyeh... better guna span yang ada jaring2 tu...berkesan sket kan...
haaa...ni bukan sebarang punye tips tau...tips ni lecturer yana bgtahu kat kelas...dia siap marah lagi kalau kitorang tak aplikasikan apa yang dia ckp tu...yela..benda bagus tuk kite jugak kan...lecturer microbiology tau...so leh dikatakan tips ni sangat berkesan dan korang2 yang agak malas nak buat 40 putaran, silalah rajenkan diri juga bila nak pergi dating yer..pellizzzz lah..
n rajen2lah mentrim bulu ketiak korang tu yer...
jangan jadi sampai mcm nie lak!
|
|
|


ahahaha....!!!

Friday

kenapa makan banyak?

1. STRESS

2. TENSYEN

3. GERAM

macam sama je kan? tapi..i'm not like that taw... hahaha
di atas tu merupakan keadaan yana sekarang..
ohhhhh 
my......tesis!


oktobEr datang lagi!

wah...sedor tak sedor udoh masuk bulan 10 kite sume yer...cepat bnor masa berlalu...
pehni bulan sebeleh...pehtu bulan due beleh...uish..lepeh tu masuk tahun 2011....nak kawen!!!!!!!!! hahahaha... *sengal*


bulan 10 ni burfday my mama tersayang...lagi tiga hari je nih..nak bagi hadiah apa ek kat mama...hurm...byk sgt nk bg takut nnt tak terbagi plak..huhu...takmola gitu..kalo leh, nak bagi r sumthing kat permaisuri hatiku itu...any idea tak bloggers??


and bulan 10 ni bulan kemuncak hidup ku..ohh~ banyaknya assignment nak kene submit this month..bertimbun-timbun nyahhh~haishhh~ kurasakan gegaran otak akan menjadi maksima sat sat je lagi nih...huhuhu...


okla..tanak gundah gulana..mahu happy hepi n mahu hadapi hidup ini dengan senyuman... *senyummmmmmmm*
hope this month akan jadi month yang baik2 untuk diri ku ini...semoga month sepuluh ini membawa rezeki yang lebih kepada diriku ini...so... untuk ke arah itu kita kene berdoa. berdoa kepada Allah agar semua urusan kita di dunia ini berjalan dengan lancar tanpa halangan. tapi kita kene ingat, setiap halangan yang menimpa merupakan dugaan dari yang maha Esa.Dia nak menguji kita tak kira lah dari segi kesabaran kita, ketaatan kita dan sebagainya. setiap ujian yang menimpa ku yakin ada jalan penyelesaian nya.. tidak ada ubat di dunia ini melainkan mati.. 
InsyaAllah...



awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..