KLIK DI SINI!

Wednesday

Nak Tahu Tak?

setiap manusia pasti mempunyai perkara yang boleh membahagiakannya yang boleh memberi ketenangan kepadanya dan juga mungkin boleh memberi impak yang sangat buruk atau sedih kepadanya..
semua itu terpulang kepada setiap individu..
ada individu yang bahagia jika banyak duit...ada individu yang gembira bila banyak makan...ada individu yang suka bila dapat gelang emas..upss!!! hehe... 

hurm, by the way entry kali ni nak cite pasal apa yg boleh membuatkan perasaan sy bercampur baur dalam sesuatu hari...atau pada sesuatu masa atau mungkin..... pada zaman dahulu kala...ada seorang puteri bernama cinderella,...eh..silap...puteri santubong lah...shhh..lari topik! hurm..

*serius*

emosi seseorang boleh terganggu secara sengaja atau tak sengaja..mungkin akibat ketensenan yg amat sgt...termakan nasik banyak sgt atau pon ada org terlepas ckp kat kite...huhu...~_~

for me lah kan...benda yang boleh buat sy tersenyum tetibe adalah apabila...seseorang tu membuat lawak, tak kire le lawak apa pon,lawak bodos ke, lawak santai ke asalkan lawak okeh.bukan stakat sy akan tersenyum, malah boleh membuatkan sy ketawa berdekah-dekah sambil menutup mulut.har har har!!!!

herm...selain itu, sy boleh diam dengan tetibe even ada org tgh ckp ngn sy jika sy tgh memikirkan sumthing that anything..hoho..tah..tak leh la nak dengar sambil berfikir..sy pasti org tu akan bengang dgn sy dan sy akan memujuknya untuk mengulangi semula apa yg dia ckp td..kalo ko tak makn pujuk lantak ko lah...baik sambung memikir semula..hehe..takpun...suare org tu slow sgt sampai tak dpt didengari oleh telinga kasar (takkan nak ckp diri sndiri pekak lak kan)...errr...i beg ur pardonn~~heee~~

okeyh...di samping itu, sy akan sgt gembira jika impian atau hajat sy dapat ditunaikan..pada masa itu hanya tuhanlah yang tahu betapa happy nye diri ini tatkala impian menjadi kenyataan... hurm...walaubagaimanapun, byk lg hajat @ impian @ angan-angan yang masih belum termakbul...(sabar yana..sabar...) dimana ada kemahuan di situ ada jalan..usaha tangga kejayaan yerr..

okayh..seterusnya,bab lain plak. sy akan mudah sedih apabila org yg sy syg contohnya sprti adik,kwn2 menyakiti hati sy..oh..terhiris bagai sembilu hempedu ini...harapkan pagar, pagar yg makan padi..(tetibe kuar peribahasa daa).. sy ni sebenarnya seorang yg sensitif dan sgt sensitif...tapi, kalo mrajuk tu kejap je..tak lama pon..ala...3 4 jam dahla..nk majuk lama2 watpe...memudaratkan kesihatn lg adalah..bukannya dpt duit pon mrajuk lama2..kalo sy trase pon...trase skjp jer...kalo kite trase lama2..kompem kawan2 lari n tak suke nk kawan ngn kite...babe...kalo berkawan jgn emosional babe..cool2 chill2 sudeyh...nk emo2 apehal...kate kawannnn....lain la kalo kawn tu telah membuat seswatu perkara yg bebetol di luar jangkaan fikiran kita la kan...kalo boleh maaf, kita maafkan..sedangkan Nabi pun maafkan Umatnya...~ ye dak?!

dan akhir skali sy nk ckp bhw sy tak suke ketidakadilan sy tak suke kedukaan sy tak suke peperangan sy tak suke pertengkelikahan sy tak suke kemusnahan sy suke kebahagiaan sy suke kegembiraan sy suke perpaduan sy suke kasih sayang... sy pasti anda pun seperti sy...

SelAMAt BerPuaSA!





No comments:

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..