KLIK DI SINI!

Monday

budak nakal usik saya lagi

budak nakal ni mmg suke usik yana...
geram tol dibuatnya...
kalo ada depan mata mmg dah lama kene tarik telinga sambil menjelir lidah nih...(weeekkkkkkk)

td...budak nakal tu ckp nak beli contact lens...harga rm45...budak nakal ckp dia jeles tgok yana pakai lens so dia pown nak bli gak..padahal, before yana nak cuba lens dlu kemain marah lagi budak nakal tu... risau mata yana terkontiminasi bila pakai lens. alih2 dia lak nak bli lens dari kawan dia..barbie lens lak tu..OH peeelllizzshhh..budak nakal ni boy kotttt..nak pakai lens barbie...??mak...!!! tak leh trime lah. (tp dlm pundi hempedu ku terdetik persoalan... asal lak r dak nakal ni nak pakai lens. buang tebiat ke buang air kecik nih. dlu ckp lain skrg ckp lain)...tak pasal2 gaduh nyahh~~ hai..tula..usik tak kene cara...



rope2nya dak nakal tu nak belikan lens untuk yana...dah agak dah...(hehe)...
tp mmg ckp trus trg yana takmo...
bukan demand ke apa...
tapi risau la pakai bnd yang hinggap kat mata dari sumber yang tak dikenalpasti. n skrg pon tgh kecowh kat suatkaba  ngn lens yang dijual di pasar malam atau internet. nak nak murah lak tu. tahan sampai setahun konon.. leh caye ek? korang caye takpela...sbb kalo btol pon leh tahan setahun sy tak tahu coz kalo yana nak pakai setahun kirim salam la...remeh nk jg setahun..nk jg 2, 3 bulan pun mcm ''eh, elok lg ke lens ni?, elok ke nie weh? ke nak tuka lain ek..''huhu.. tapi sume tu bergantung kpd individu... kalo yana, prefer beli kat kedai cermin mata...

anyway better mintak pendapat optometris tentang isu2 yang berkaitan dengan kesihatan... bak kata org ramai...nak bergaya atau mengundang bahaya...??? 

and kat bawah ni ada artikel tentang kanta lekap...adala sedikti info yang kite leh share bersama...jemput2la baca... :)

No comments:

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..