KLIK DI SINI!

Thursday

kecapekan...penat...

kenapa saya penat? sebab..saya hanya mengambil masa selama satu hari sahaja untuk pergi ke negeri Perlis dari Perak...dan kemudian dari Perlis kembali ke Perak..uhuk!
ini semua gara2 adik sy yang baru ekchiden di perlis.kenapa perlis? sebab di belajar kat perlis nun.kat UNIMAP! hurm..my parent want to go there to visit her....so i follow la..take annual leave one day...driver ada tiga org..abah adik n saya....boleh la..~~.kalo saya tak gi..kesian kat mereka kene drive..penat woooo kalo drive sensorang..kene prepare driver ramai2 sket la kan...
we all gerak from rumah pkul 2.00 pagi....before that dah tido lu lepas maghrib..harus tido...kalo tak tido mcm mna nak berjaga untuk membawa kereta bukan? haha..
drive punya drive punye drive..akhirnya sampai la kami ke perlis...n sampaila kami ke unimap...sampai dalam lebih kurang kul 815 pagi..lama ke 6 jam? maybe lama kot...sebab we all tak tahu short cut..drpd ikut shortcut yang tah pape je jalan dia karang..baik we all ikut jalan senang...ikut Changlun...peace!
so...dah jupe budak yg ekshiden tu...pas tgk dia nye luka sume...we all g makan break cepat..hee..breakfast...makan roti canai da...sy makan roti telur..hurm..tak shedap...garing sgt..pastu kuahnye cayor benor..gerai tu terapung atas bunga kiambang...rasenya la..tak tahu apake nama bunga tu...hurmm..makan2, bca newspaper..then we all go to pekan kangar...pi tgk ni p tgk tu...pi bli ni p bli tu...
 akhirnya........time to lunch! Lapa sudeyh.... makan kat ne? adek ku bawak kat tmpt mkn yang sangat sedap...kat ANjung Keli..mmg byk ikan keli kat situ..dah nama nya pun anjung keli....hmm..dgn ulam ulaman nye..aduyai...rambang mataku nak pilih lauk apa...mmg selera tol kami makan..dah rope mcm melantak plak..haha...murah pun murah..takdela mahal sgt...shedap! sape yang sampai kangar tu..jgn la lupa pi singgah makan kat anjung keli yer..tp kat situ ada makan siang je..malam takdela..
hmm....pastu baru pi bengkel tgk moto yang dah luke tu...abeh duit abah seratos hengget nak bayor duit repair tu..ahaks! cian abah saya...
 then....pulang semula ke unimap untuk anta adekku...kemas2..solat zuhur...coz lps tu nak anta adek ke kelas dia..dia ada lab..maklumla..hari Rabu..ada kelas la kan..tu pun dia dah ponteng kelas kul 11 pg tadi..haha...
so around 230 ptg...we all pun gerak lah ke perak..but before that we all singgah penang dulu...sebab saya nak jupe tuuttt saya..haha...jupe punye jupe punye jupe..akhirnya gerak semula ke perak..adesss....ngantuks+penat+rimas sume ada....huhu..tahan jela...saya yang drive....samapi ke rumah pada pukul 9.00 malam..alhamdulillah..perjalanan yang mencabar tetapi sangat seronok dan selamat semuanya..~~~~

2 comments:

Alina Aziz said...

terima kasih daun keladi!!!!!!!!
sayang along!!!!

yana said...

sama sama daun pegaga..
sayang alang!!!

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..