KLIK DI SINI!

Tuesday

camno nak ilangkan sakit gigi??

haha...mcm pelik je kan title kat atas tu...
saje je ltk post nie coz adela seseorang tu kan...asyik ngadu kat yana je pasal dia sakit gigi..suh jumpa doktor taknak..bnyk songehh...
so...i search google about petua hilangkan sakit gigi...this is some what i get... n i hope seseorang tu akan mengaplikasikan petua ni k.... :)

--GARAM UBATI SAKIT GIGI
Sakit gigi memang amat menyeksakan.Apa lagi kalau terkena di tegah malam. Hendak ke klinik mungkin klinik tutup. Jadi anda terpaksa menanggung sakit sampai ke pagi. Kerana itu berikhtiarlah sebelum sakit gigi menimpa anda. Petua ini elok dilakukan bagi menghindar dari terkena sakit gigi. Caranya, campurkan sedikit garam halus pada ubat gigi apabila hendak menggosok gigi setiap pagi. Jika ini diamalkan, anda bukan sahaja dapat menghindarkan diri dari sakit gigi dan mulut, malah gigi anda juga akan menjadi lebih putih dan berseri.

--Sekiranya anda mengalami sakit gigi, gigit tiga kuntum bunga cengkih pada tempat yang sakit. Kalau gigi berlubang, ketuk cengkih dan isi didalam lubang gigi anda dan tutup dengan kapas. Insya-Allah, sakit beransur kurang.



gigi sihat..hidup bahagia....!!!!! ;P


No comments:

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..