KLIK DI SINI!

Saturday

sein dan nana juara sehati berdansa 3

tahniah kepada pasangan sein dan nana yang telah bejaya merangkul gelaran juara dalam sehati berdansa 3....tahniah juga kepada bayu sebagai koreografer mereka...tahniah2!!!! aku memang suke ngn korang..korang meman sempoi..cayalah Seinnn....nanti bawak kete audi 4 tu hati2 yer....

Tuesday

musim cuti musim kahwin

waaahhh...cuti sekolah..ramai la yang amek kesempatan mengahwinkan diri kan..hehe....tahniah kepada siapa2 yang telah mendirikan rumah tangga..semoga bahagia kekal ke anak cucu....
erm...sabtu lepas...my friend...siti zulaikha...kawan tyme sekolah menengah dulu... wat kenduri kahwin...
dulu asik g kenduri kahwin kawan mama n abah jer...but now dah buleh pegi kahwin kawan sendiri..hehe....
sungguh seronokk...ramai kengkawan yang pergi kenduri kahwin aju..(nama manja pengantin)...
aju pun kelihatan sangat chantek...gorgeous abesh...tinggi lampai lak tu..hampir kalah ketinggian aku...ahaks!
neway..semoga berbahagia kawanku....kalo dah dpt baby jgn lupe tujuk foto anak k...by the way...aju ni still student lagi kat uitm shah alam...tp hubby die dah keje la....as an engineer...
n kpd kawan2 ku yang bakal berkahwin...jgn lupe jemput sy.....weee~~~


aju n her hubby di atas pelamin nan indah...


bersinar nyer....







                                                               i like sangkar nie....









handphone turut menjadi barang hantaran pd masa sekarang~~




                                 antara barang hantaran drpd pihak perempuan


sempat lagi mengambil kesempatan untuk bergambar bersama pengantin perempuan...


 
bergambar bersama rakan2 ku... ;)
really love this moment!



going to mcd after the event!!
takyah la balik awl2 sgt..kite lepak2 lu...kan dah lama tak jupe...hehe....
neway...i love my friends!

raya ajie wat bbq???!!!hehe...
that's sound good la...
pagi raya ajie....dah makan rendang...nasi impit...n segalanya...ptg? sure tido deh....
drpd tido...my uncles n my aunts decide nak wat bbq...so...ape lagie..sume pakat2 sharing2 apa yg patot untuk menjalankan aktiviti pada hari itu...
tghri tu my parents beli segala bahan2 n ramuan2 yang sepatotnya..cian my parents..byk dibeli pada masa beberapa jam...me?? i siang segala sotong ikan udang...fuh! bnyk betoi....





 

 


ni antara bahan2 yang akan dibakarrrr....erm...yang paling aku suke ikan pari bakar...
delicious giler! jd rebutan ramai!


during burning process



 
bara yang panas membara~~~~

 
antara gelagat sedare mare ku ketika membakar isi daging~~~

 
antara yang sudah terbakar~~nyum2....
tp jgn makn yang hitam2 tu tau...karsinogen tu..can cause cancer...~~~

besh2....yang membakar nye idokle ramai..tp yang memakan nye ramai bebenor sampai berebut2...ahaks!
neway....wat bbq together wif family was interesting..
dgn cara tu la kite leh rapatkan hubungan kekelurgaan..leh tgk sapa yg wat keje n sapa yg tak wat keje...hahahaha....sapa yang kuat makan n sapa yang tak kuat makan...hahahahaha....yang penting...sume happy!!!!
Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Di dunia yang sarat godaan
Ku mohon dosaku diampunkan
Ingin bahagia, Dunia akhirat
Turunkan rahmat-Mu untukku

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Sunday

kawan kawen lg...

yesterday ade kawan kawen lg....
have fun together wif old friends...
all of them seramai 12 orang...
sungguh gempak...
sungguh kecoh...
sungguh cantek2 semuanya...
kawan yang dah bertahun tahun tak ketemu akhirnya ketemu jugak di majlis kawen kawan ni...
kawan yang bersanding itu sungguh chanteq sekali....menawan lagi menggoda...

gbr akn di post seterusnya.... (^_^)

Tuesday

pantai...

juz nk bgtahu yang yana baru je baru balik dr pantai td...
dah lame beb tak g pantai...
tempat tujuan td kat teluk batik...
gerak kul 9 pagi sampai 2 ptg...
bersama adek2 dan sedare mare..
bnyk pictures yang telah di capture..tp tak sempat nak masuk kat cni lg lor...later i put k....daaa~~~

Thursday

assalamualaikum...wah...esok dah raya haji....atau raya korban atau turut dikenali sebagai raya aidiladha....
selamat hari raya aidiladha kawan2....syahdunya dengar takbir nanti....

esok... semua lembu kambing n segala bagai haiwan yang layak untuk disembelih akan disembelih..ish...bagus betol mereka itu..terpaksa mengorbankan diri untuk kita umat manusia beragama Islam...
harap2 esok bila balik kampung dpt tengok org kampung sembelih lembu lagi....mesti best n mengerikan...yela...sebab tgk haiwan kene sembelih..sakitnyer...huhu...

biasanya raya haji pg2 mesti balik kg...kg tak jauh sgt pon..dkt jgk dgn umah...tp raya haji kat tmpt yana takdela semeriah raya aidilfitri...org kate raya haji ni lebih meriah kat pantai timur..tgkla..kalo berkesempatan..nak jgk sambut dekat sana..nk tgk sket meriah yang mcm mana la kat pantai timur tu..hehe...

biase nak sambut raya ni mesti kene masak sedap2 n banyak2...mlm raya dah ade kat dapur tolong mama masak....pagi2 esok siap packing nak bawak balik kg jer...bila dah balik kg...banyak tol makanan...opah masak..mama masak..makcik masak...bila dah banyak tgn yang masak tu mestila nak rasa semua makanan tu..yela...bila lagi nak rasa masakan mcm tu...hari2 biasa jarang dpt makan mcm tu..hehe...

ish..tapi kali ni takleh makan bnyk2 yer cik yana..awk kene control yer..nnt saket peroot sape yg susah?? diri sendiri jugak yg susah... nnt kalo gemook sape yang payah?? diri sendiri jugekkkzzz....hehe....dah set dlm mind...makan bila laporrr....n makan sampai kenyanggsssss....


kepada sape2 yang tak balik kg tu..jangan bersedih...banyak aktiviti yang boleh diisi..pergi masjid ke..pergi tolong org sembelih korban ke...pergi jenjalan ker..takpun duduk diam2 kat umah ek... jgn nakal2!!!

bersenam?

pg td lepas breakfast yana n adeks2...g berkebun kat taman umah...wah..dah lama tak berkebun...kesian kat pokok2 tepi umah tu..tak terbelai n tak terjaga..sorryla ek..we all bizi..tak dpt nak layan korang....huhu...

td dok potong ranting2 pokok, habes terluka jari..huhu..caketnyerrr..tp takpe..yana kuat...luka sket apa ada hal....???!!!! jap2 g elok la tuh...haha..

arini sume adek beradeks dah balik umah...meriah giler...abesla umah nie..kecoh ngan mulut2 becoks kat dlm umah nie...haha... sape nak juins? meh2....

Saturday

usah rosakkan persahabatan yang terjalin

td ader terbace artikel tentang sahabat...ekslusif about cara nak jaga hubungan kita ngn kawan kita..huhu... here i drop some of the points....

1) JANGAN LEMPAR PENGHINAAN

2) JANGAN MENYAMPUK APABILA BERCAKAP

3) JANGAN ROSAKKAN KEBAHAGIANNYA

4) KAWAL KEMARAHAN DENGAN BAIK

5) JANGAN KETAWAKAN SAHABAT

6) JANGAN UNGKITKAN KISAH LALU

7) JANGAN BUAT PERBANDINGAN

8) JANGAN CAMPUR URUSAN PERIBADI....

ada 8 point kan...actually ade huraian..but i nak u all berpikir sikit la ttg huraian bagi setiap point tu kan...(actually malas nk type sebenonyer..) ahaks!
ade jgk nk tmbh..lecturer yana dulu ade ckp...kalau berkawan ni takleh nak moody2...kene sabar bnyk...mmg betol pon ckp dia...kalo moody slalu..kawan pun takut nak dekat..huhu... tp kalo dah moody sgt..stress sgt nak wat mcm mano kan..uhuks!


Tuesday

camno nak ilangkan sakit gigi??

haha...mcm pelik je kan title kat atas tu...
saje je ltk post nie coz adela seseorang tu kan...asyik ngadu kat yana je pasal dia sakit gigi..suh jumpa doktor taknak..bnyk songehh...
so...i search google about petua hilangkan sakit gigi...this is some what i get... n i hope seseorang tu akan mengaplikasikan petua ni k.... :)

--GARAM UBATI SAKIT GIGI
Sakit gigi memang amat menyeksakan.Apa lagi kalau terkena di tegah malam. Hendak ke klinik mungkin klinik tutup. Jadi anda terpaksa menanggung sakit sampai ke pagi. Kerana itu berikhtiarlah sebelum sakit gigi menimpa anda. Petua ini elok dilakukan bagi menghindar dari terkena sakit gigi. Caranya, campurkan sedikit garam halus pada ubat gigi apabila hendak menggosok gigi setiap pagi. Jika ini diamalkan, anda bukan sahaja dapat menghindarkan diri dari sakit gigi dan mulut, malah gigi anda juga akan menjadi lebih putih dan berseri.

--Sekiranya anda mengalami sakit gigi, gigit tiga kuntum bunga cengkih pada tempat yang sakit. Kalau gigi berlubang, ketuk cengkih dan isi didalam lubang gigi anda dan tutup dengan kapas. Insya-Allah, sakit beransur kurang.



gigi sihat..hidup bahagia....!!!!! ;P


just married...

wah3....sekarang ni musim kawen awl ke..ramai plak kengkawan  yg DAH kawen n yg dah nak kawen...syukran2...aku tumpang gumbira...dah sampai seru la tu yana..tu yg diorang kawen tu...tahniah2... hehe...rase dah tua pulak bila kengkawanku dah semakin ramai yg nak mengahwinkan diri... ;)
ahad lepas i just went to my friend's wedding...beliau ni kawan sekolahku dulu..sekolah menengah...but now dia dah blajar kat oversea..australia rasenyer..hehe...i luper la...
memandangkan ku sudah berada di rumah maka daku pun buleh la g majlis beliau itu...janji ngn kawan ku..nina nak g skali...peace...
tema biru muder u...chanteq...menarik teh tarik kau memang da bomb la!!! ahaks!
kat wedding kawan tu..ups..nama dia idayu..ku jumpa ramai kawan lama beb..kawan sekolah yg dah bertahun tahun tak jupe...mcm jejak kasihan la plak tyme wedding idayu tu...best...

to idayu n irwan...semoga berbahagia ke anak cucu...jangan lupe kawan2 tau kalau dah berdua tu..hehe...

selamat pengantin baru kwnku...


bersama kawan2 lama..

haaa.....bulan 12 nanti ade lagi kawn ku yang nak kawen...so..nantikanla kemunculan gbr2 tyme wdding beliau nnt plak ek...

membawa diri...


uhuk2..tetibe teringat tyme nak balik umah afta finished exam ari tu...finished exam on wed but going back to home on friday...saje je balik lelambat...coz nak spend tyme yg ade with friends..kalu balik awl tak dapekla eden nak tgk muvie ngn mereka taw...hakhak...
neway...dis some pics before i leave my college.sempat g bergambar ngn kengkawan yang tgh bizi n bertungkus lumus mengangkut barang ke dlm kereta..kikiki...


oh...selamat tinggal syg....


hijau ke pemandangan nie??..ehe


bersama rakan2ku...


Monday

next movie

hehe..slpas p.c(pisau cukur) daku n kengkawn menonton 2012 pula..wah....first day dah tgk cite nih...mmg dr dulu berhajat tgk cite nih coz tgk mcm gempak je filem ni kan...tiket aku n geng dah book awal2 dah...igt nak tgk mlm...tut2 full...so kitorg pun tgklah tghari...gerak ke alamanda putrajaya kul 11 pg n after sampai g lunch jap.yela...nk harapkan makanan breakfast mmg tak cukup..al maklumlah cite tu lama...2jam 40 minit...mau mengelupur kelaparan kang dlm panggung tu nt..ahaks~! 
erm..setelah men'round' 1 food court kitorng pon decide nk makan western food...so makanla kami chicken chop...harga bleh tahan...around rm9.90 kot...huhu...dpt2 terus makan..nampak mcm sedap giler..hurm..biler telan je isi+lemak ayam tu..terus berkata tak sedap pown...nampak je crispy n fresh dr luar but isinya hmmm....not ok...seb bek french fries dia delicious sket...tula..org kata don't judge a book by its cover...tgkla chicken chop tu..nmpk je sedap, cantek tp tak sedap pown..hehe...takpe...wpun tak sedap... kitorang pun perabehkan juga coz lapa kan n rezeki tuk ari tu kan..lgpun membazir tu kan amalan syaitonnn...ish3...
after lunch. kitorang terus memecut ke cinema...duduk diam2...dengan perut kenyang tak sabar menanti show..huhuk...
bile start je cite tu tetibe je segerombolan mamat masuk duk sebelah sit kitorang..ya Allah...masuk je diorang dlm tu bau rokok kuat giler. sampah tol! geram aku diwatnya...entah jenis apetah die telan tuk merosakkan jantung diorang sampai menusuk jantung aku...bau kuat nak mampus...!tak bernafas aku diwatnya..potong betol. aku nak tgk wyng pon tak senang..! memang dasar keli*g tol. menci3!!!huh.
dgn berkat kesabaran aku...aku pun berjaya menonton tambah menghayati citer tuh. 
komen= okay citenye....cite die mmg nampak real dengan bangunan runtuh segala bagai...dengan tsunami ombak besar tu...dengan kapal besar or diorang pangil bahtera yang memang besar n nampak cam betoi...ngan pelakon2 yang leh tahan...ngn gunung berapi yang memang berapi n semuanya la...puasla tgk citer nih...BUT....aku rs tak logik la kan pasal cite nih..biasak r...omputih...nak tahu apa yg tak logiknye..g ler tgk ye kpd kngkawn yng lom tengok..hehe... -peace~~~

tiket wyg..ala..tak clear la plak..hehehe


ni la rupe chicken chop yang 'sedap' tu...


Saturday

layan muvies

memandangkan final exam sudah habes..aku n kawan2ku dah sepakat nak g tgk wayang....muvie yg kitorng nk tgk ni adalah pisau cukur...n mmg hope sgt ade tiket kosong for 5 persons...kalo takde...terpaksela tgk cite lain yang tak mnjd pujaan di hati...
pagi tu kitorang ade exam...n ptg mmg dah cdg nak pi cinema..but aku kene g nilai jap jumpa adek aku...sblum tu jugak aku n geng aku pi fak lu nak settlekan segala bagai pasal l.i tuk sem depan...after sume dah settle masing2 spakat nak tukar dr baju kurung exam kepada baju muvis..hakhak..kitorang pun gerak r dr bangi ke nilai..takla jauh mana...15-20 minit dah sampai dah...solat zuhur kat masjid depan uia matriculation tu then gerak balik bangi..janji ngn 2 org kawan lg kat bangi kul 2 nak pi amek diorang..tut2..kul 2 pon tak gerak2 lagi dari nilai...hakhak..aku pun pelagi,calling2 diorng suh lek2 jap...pastu aku pun terus memecut ke bangi..tetibe plak jalan jem kat highway...haish...tibe je kan...then bila dah sampai n amek kngkwn aku...kitorng pon terus ke ALamanda Putrajaya....yeah...terus menuju ke kaunter tiket n seb bek ade tiket..seat pun ok tak depan n tak blkg sgt....yippieee..then kitorang yang tak lunch lg ni pun tak lunch la dulu sbb muvie start at3.15 n kitorng settle beli tiket pun kul 3.00pm...
nak komen r sket kan...cite tu mmg best...dialog fazura mmg menjadi ikutan beb....oh my Gucci! oH my Dior... cite tak bosan..kelakor...comey...sexy...handsome...mmg layann habes.... ahaks!





ni tiket kitorang..hehe

memang layanzzz.....
n after abes je muvie..kitorang segeng terus berkejaran mencari makanan...banayk cdgn tmpt tp at last we all pilih KFC...haha...sedap nye Kfc dah lama aku tak makan.asyik mcd jer...dah la semakin bosan aku dgn mcd...takde menu baru langsung...huhuhu....dah melahap segala isi-isi n lemak-lemak ayam KfC...kitorang pun bergeraKpulang ke tmpt asal kami..uhuk2....kecoh giler dlm kete...aku yg drive ni pun jadi huru hara...naseb bek selamat lagi masing2...hihihi...


haha...sedap tak ayam goreng ni..? nyum2...


ni cheezy wedges kawan aku...adui..terliur plak diwatnya....

assalamualaikum..

hye3...akhirnya ak berjaya memblogkan diriku..hahaha...ini semua gara2 kawan2 ku la yang menyuruh ku melakukan blog..especially miss mieda idora...ahaks!
erm...aku pun tak bape nak pandai dgn blog nie.sdg berusaha untuk belajar melawakan blog ku ini..kalo ade nak bg kritikan membina..sila2kanlah yer.....peace no war!!

awek2 canteq, abang2 ensem...Meh Tinggalkan Jejak Blog eaaa..senang i nak follow u oll..